Publicat el dia 03/04/2017
6 coses que no has de callar quan vas al ginecòleg
Moltes dones no acudeixen a les cites anuals amb si ginecòleg, per vergonya o per no atrevir-se a plantejar certs temes. Això pot arribar a perjudicar la seva salut ginecológica. Pretextos com, el fet de tenir depilada la zona Ãntima o la vergonya de parlar certs temes relatius a la seva vida sexual, els serveixen de barrera per cuidar la seva salut.
En la clÃnica Dr. J. Salinas, creiem que el més important de qualsevol de les nostres pacients és la seva salut, per això, ens esforcem al fet que et sentis còmoda, tractant en confiança i amb total confidencialitat a totes les dones a les quals ajudem a través de la nostra clÃnica. Per això, hem cregut convenient crear aquesta petita llista de coses sobre les quals és molt important que parlis amb el teu ginecòleg.
1. Mai et guardis una pregunta, per incòmoda que pugui ser
Per exemple, algunes qüestions importants poden ser el nombre de parelles que has tingut o si has tingut relacions de risc. Fins i tot, si sospites que la teva parella pugui tenir una malaltia venèria, és important que ho comparteixis amb el teu ginecòleg. Altres temes, com els teus hà bits de condÃcia, si tens relacions doloroses o has practicat sexe oral i anal, també poden ser importants per a la teva salut genital.
Per descomptat, la predisposició per part del metge és molt important, i en Dr. J. Salines ho tenim molt en compte a l'hora de tractar les nostres pacients.
2. Demana les proves per a les ETS sense por
Algunes malalties de transmissió sexual no tenen sÃmptomes fà cilment detectables, per això és molt important fer-se les proves, si s'han tingut relacions de risc. L'ideal és sempre utilitzar el preservatiu, que ofereix la major protecció. Existeixen programes, on es poden realitzar les proves de forma rà pida i anònima.
3. Tot el relatiu al teu cicle menstrual és important
En cas de tenir menstruacions amb abundant sagnat, molt doloroses, o, per contra, amb sagnat massa baix, parla-ho amb el teu ginecòleg. Ell o ella, t'assessorarà i t'ajudarà a trobar la raó de qualsevol anomalia. Pensa que cada dona és diferent, i és impossible aplicar un diagnòstic d'una pacient a una altra, per això, és imprescindible que el teu metge conegui tots els detalls.
4. Existeix un millor mètode anticonceptiu per a tu
Les dones estan molt acostumades a prendre aquesta decisió per compte propi, i en molts casos, tenen efectes secundaris que possiblement es puguin evitar amb altres mètodes de anticoncepció. Per això, et recomanem que a l'hora de decidir què mètode vas a utilitzar, ho consultis amb el teu ginecòleg, que podrà donar-te la millor opció, després d'una sèrie de proves.
5. Pregunta tot el que necessites saber sobre la fertilitat
Estiguis o no pensant a tenir un bebè, aquest tema és important conèixer-ho. Informa't bé sobre quin és el millor moment per quedar-te embarassada, o si és possible que amb l'edat sorgeixin inconvenients i riscos i quins són. Segons els experts, l'edat fisiològica ideal per concebre un nen és entre els 20 i els 25. No obstant això, avui dia és molt més habitual tenir-los entre els 30 i els 35 anys, i això pot comportar riscos, com el desenvolupament de diabetis durant l'embarà s, miomas en l'úter que generen un major sagnat durant el part, efectes adversos sobre el bebè, etc.
6. Si tens antecedents de malalties en la famÃlia, comenta-ho
Conèixer aquest tipus d'antecedents pot ajudar-te a detectar a temps algunes malalties, com certs tipus de cà ncer i tractar-les abans que sigui massa tarda.
Pots acudir a la nostra clÃnica per tractar qualsevol tipus de dubte que tinguis, relativa al teu benestar funcional, sense por, sense prejudicis, perquè volem que et sentis totalment lliure i segura però, sobretot, ben assessorada.